Idag när jag vaknade hade den första snön fallit på Bjäre, dock har den redan smält bort igen men ändå! Lite av det första tecknet på vintern, hur härligt som helst. Vinter är min favoritårstid, snön är det mest naturliga motståndet vi kan få. Den skapar ett motstånd i steget och gör det tyngre att trampa. Dock har det lite nackdelar med sig också men inget som ett par dubbar inte kan lösa.

Däremot är detta en årstid för många då man drar ner på träningen, slutar springa, slutar cykla. Man kan mer eller mindre säga att många går i ide i vänta på att våren ska komma men till vilken nytta? När våren väl kommer blir man segstartad, konditionen har dippat och styrkan börjat förtvina.

Hur lyckas man fortsätta med träningen nu då fastän mörkret faller och temperaturen sjunker? Jo det är enkelt, sluta inte! Anpassa din klädsel till vädret. är det kallare, klä dig varmare. Bästa tipset jag kan ge är att klä dig så att när du går ut att du är lite kall, då brukar man bli perfekt varm när man är igång. Regnar det? ta på regnkläder eller skit i det helt det är ju bara vatten och du kommer inte dö av bli blöt. Utnyttja vädret till din fördel. Orkar du plöja igenom det nu  tänk så mycket enklare det blir på tävling eller ja kanske när du får punktering, livet är ju inte alltid en dans på rosor. Jag säger bara sluta aldrig träna ute, bara fortsätt, njut av de förändringar som sker i naturen. Låt snön stärka dina benen när du får pulsa fram, regnet stärka ditt psyke och vinden blåsa bort dina problem.

Naturen är otrolig på att stärka oss så låt den få göra det!