En sak varje träningspass har

Under varje gruppträningspass man är på eller håller i, oavsett vad det är för pass eller träning så finns det till 99% en viss personlighet på passet. Detta är en person som är oftast är väldigt positiv, rolig, har bra koll på träningsövningar men har en egenskap som andra kanske inte har fullt ut. DEM HAR STENKOLL PÅ HUR MAN FUSKAR, dem är experter på att se fort instruktören vänder sig om sänka ner kroppen lite till ett läge där det inte är lika tungt att jobba, dra ner på tempot eller till och med slutar arbeta.

De roliga med detta är att dem kan mycket väl under passet eller övningen tänka att dem tjänar på,  eller att det är dem som blir bättre av det och att jag som instruktör förlorar. Men sanningen är annorlunda, vem är det egentligen som förlorar på det? Jo fuskaren själv. Ingen tjänar på detta, bara fuskaren som förlorar på det.

Om jag fuskar på ett pass kommer det bara straffa migsjälv. Som utövare kommer jag få ett sämre resultat då jag inte arbetar fullt ut och inte gör övningarna som dem är tänkta att göras. Tråkigast av allt kan vara att om man tränar i en fast grupp så kommer nästan garanterat de andra i gruppen utvecklas mer och snabbare än dem som fuskar, vilket gör träningen kanske ännu tyngre för personen än vad det hade behövt vara från första början. Men varför fuska från första början?

Det svaret kan man bara ge sigsjälv varför man gör det och ibland gör man det p.g.a. f.d skador eller sjukdom och det är en helt annan femma. Men annars säger jag bara kör på! fuska inte även om det är tungt och du är trött, jobba hela passet igenom. Visst du kommer vara slut men du tjänar på det! Har du svårt att hålla ut säg till tränaren, Han eller hon är där för dig och din träning, vilket gör att dem ska hjälpa dig att träna och peppa dig. Sen lovar jag att det finns knappast någon skönare känsla än när passet är slut och du vet att du gjort allt fullt ut och så bra du bara kunde. Var stolt över digsjälv och din träning!

Kommentera

Stäng meny