Las Palmas Marathon – dag 4

Man kunde nästan känna det redan när man vaknade. Gatorna är nästan helt tomma, staden tog ett djup andetag, solen trängde sig in mellan byggnaderna och det enda man verkligen kunde höra var de sista löpstegen inför morgondagens tävling. Hela Las Palmas andas just nu in tillsammans med varje löpare, alla laddar.

Denna dag började precis som de andra här nere fast med en skillnad, idag höjde vi vårt löptempo. Löparna jag är här nere med ville känna vart formen låg det är ju de sista löppasset dem kör innan loppet imorgon. Stegen bara försvann bakom oss och innan vi visste ordet av så var vi redan påväg tillbaka. När löparna väl vek av till hotellets ingång valde jag att fortsätta ner till stranden igen. Nu åkte skorna av! Så underbart! Sanden under en bara fötter, pulsen låg stadigt och man kände sig okrossbar, Runners High. Milen passerades utan problem men gårdagens vandring gjorde sig påmind i vaderna. Bara en lösning, ut i vattnet! sakta men säkert slog vågorna över mina vader och fick pulsen att sjunka snabbare än vanligt. Känslan av runners high dröjde sig kvar i kroppen medan jag stod där och bara tittade ut över havet medan solen lekte med sin pensel och färgerna skiftade lite snabbt som vågorna slog in.

Tyvärr kunde man inte stå kvar i havet hela dagen och när frukosten väl var svald bar det av till startområdet och raceoffice för att hämta ut startnummer, chip och give away-påsen. Redan när vi steg av bussen kunde man känna en glädje, stadens löpmecka var  nära. Löparna från frukostens välgörenhetslopp var fortfarande ute och sprang, start/målområdet kryllade av vänliga, glada och entusiastiska löpare som hälsade på varandra. Skrattande människor hördes överallt medan speakern stod och hejade på löparna som kom i mål och snart skulle få sin frukost. En riktigt löpfest. Medan vi stod i kö för att komma fram till raceoffice träffade vi svenskar, danskar, norrmän, engelskmän, till och med ett och annat bekant ansikte dök upp. När väl allt ram hämtat och kontrollerat vandrade vi runt på området, pratade med spännande utställare och sponsorer.

Men även om området var trevligt dröjde det inte länge förrän man vandrat varje gång upp och ner några gånger och kände sig mer än nöjd. Som en sista kick för uppladdningen tog jag med löparna till ett nytt hotell där vi spenderade dagen på en takterass med pool och solen stekande på oss. När hungern väl slog till var det bara för oss att vandra ner till den stora buffé som serverades. Denna dag handlar bara om att ladda på bästa sätt och oavsett vad man ville äta, hittade man något passande. Sedan var det bara att inta solstolen igen och låta solens strålar ladda ens batterier.

Imorgon väntar den stora dagen, dagen då löparna ska få avverka 42,195km löpning längst Las Palmas fantastiska strandpromenader och njuta av den stadens gator. En sann löpfest!

Kommentera

Stäng meny