Årets fyra träningssäsonger

Det finns fyra perioder om året som sticker ut lite extra från resten av året då telefonen och mailboxen hålls lite extra varma. Om jag skulle sätta namn på dem skulle det bli: nyårslöftet,  beachen 20XX, tillbaks till vardagen, julformen. Det jag syftar på är perioder då folk lovar att dem ska komma igång med träningen, äta nyttigare, bli hälsosammare och börja hand om sig själva mer.

Folk kämpar sedan i dessa perioderna hårt och gör starka försök att verkligen få fram ett bestående resultat, vissa lyckas men många når inte hela vägen fram utan faller längst vägens gång. Vissa kommer inte igång utan kommer alltid fram till att; jag börjar imorgon, eller på måndag, eller nästa vecka, kanske till och med nästa månad. Blev det enklare att börja på måndagen eller veckan därefter då? inte direkt

Den bästa dagen att börja träna på är idag, nu! Att skjuta på det gör det inte enklare att komma igång. Bestäm dig och gör det! Sluta fundera på om vädret är bra nog att springa i, man kan alltid springa. Gymmet kommer inte vara annorlunda imorgon än vad det är idag. Du kommer inte heller få någon magisk kondition och styrka imorgon som gör all träning enkel.

För att inspirera lite extra till en start kommer jag under hela april köra en kom-igång månad med massa tips, trix träningserbjudanden, gästbloggare, träningsprogram och vem vet kanske till och med en tävling! En månad du inte vill missa så är det dags att komma igång eller du vet någon som tänker försöka, tipsa dem om min blogg under april och gör dem och dig själv en tjänst, kom igång!

Kommentera

Stäng meny