Falu damlag – en säsong att minnas!

I höstas tog jag mig an ett handbollslag i Falun. Dem stod då av vad jag kunde bedöma i ett läge där det var Do or Die. Antingen gjorde man något drastiskt eller så lade man ner det hela. Inför säsongen hoppade deras tränare av, dem var i snitt 5-6st/träning och nu var det dags för matcher.

I torsdags spelade dem sin sista match för säsongen och vilket avslut det blev!
Uppgiften jag fick, när jag tog mig an laget var just att få ihop ett lag. Under hela året har jag jobbat med tjejerna kring deras uthålligheten, fysik men mest av allt mental processer. Mentala saker som laganda, kämparglöd, att våga och att det är okej att göra fel. Ett arbete som varit otroligt givande och självklart allt annat än en dans på rosor.

249303_10151566586949257_1131404919_n

Medan de sista sekunderna tickade ut i torsdags på matchen stod jag där och log. Det lag som stod framför nu var inte det samma som det jag mötte i början på hösten. Man spelade som ett lag, man stöttade varandra, man vågade och man gav aldrig upp. Alla spelare hade tagit stora framsteg individuellt spelmässigt. Jag kunde bara vara en sak i torsdags. Stolt.

Att se ett lag som står på kanten till att lägga ner och sedan gör en resa från det hela vägen upp och börjar strida om placeringar i serien under samma säsong är fantastiskt! Ett lag som vann 3 matcher ifjoll vann nu hela 7 stycken och slutade 4 i serien.
Deras resa har varit fantastiskt och att få ha varit en del av den, fått vara med och påverka dem har bara otroligt givande.

Så tack Falu HKs damer och var stolta! En sak kan jag lova, det kommer vara riktigt spännande att se vart det hela tar vägen nästa säsong. För kan ni göra detta iår så vad är det som säger att stjärnorna är långt borta nästa år?

Kommentera

Stäng meny