Nu är det många tankar kring den stundande tävlingen. Av naturliga skäl. Vem tänker inte på en stundande utmaning?

bildDet jag sett många gånger, både hos klienter och mig själv, är att fokuset blir så stort på tävlingen att det är det enda man tänker på veckor i förväg. Ens dag upptas helt av tankar om tävlingen, förberedelserna, utrustningen. Man tänker på saker man sällan kan påverka. Men tanken är där. Tyvärr blir det ibland hämmande, om inte stressande.

För min del gäller det att innan ens tävlingsveckan är här att planerat när jag ska göra vad. Veta hur jag vill ha det och sen följa den planen. Jag vet när jag ska lämna in cykeln. jag vet när sista passet körs och vad jag ska göra på de passen.
Men sist kommer det viktigast. Sluta tänka på det och fokusera på nuet. Det som händer nu. Denna dagen, denna timmen, denna minuten, sekunden. Att få vara i nuet är en befrielse för det får en att koppla av, riktigt slappna av. Här är det bara du och nuet som räknas och det gör att den stundande tävlingen är inget att fokusera på så hårt innan den verkliga dagen är i nuet