Fläsk är ett kött som vi i Sverige nog är ganska dåliga på att använda till saker. Det är liksom bacon och sidfläsk som gäller mer eller mindre. Men fläks är grymt gott och kan användas till mycket, speciellt om man har lite tid. Men det har vi inte idag heller för det handlar än om bra mat snabbt. Så idag ska vi göra en höstig fläskwok.

Ingredienser:bild-1
Fläsk(färdigstrimlat om det ska gå riktigt fort)
Avokado
Purjelök
Kantareller
Champinjoner
Creme Fraische
Färnkål

Gör såhär:
Börja med att sätta på wokjärnet, ner med en klick smör och in med köttet. Salta, gärna med flingsalt, och peppra direkt. Ta färnkålen och skär bort botten och ta så många ”blad” du önskar. Strimla dem i ca 2cm breda skivor och kasta i det. Sen tar vi och gör likadant med avokadon, 2cm tjocka skivor och sen i med det. Nu tar vi fram champinjonerna och hackar dem i ca 1cm tjocka skivor. Nu bör köttet börjar få fin färg vilket gör att vi kastar i både champinjonerna och kantarellerna tillsammans med en klick creme fraische. Om man vill ha lite mer smak i det som blir såsen kan man så fort creme fraischen smält tillsätta lite japansk soya. Medan allting står och drar sig lite nu så tar vi fram purjelöken och hackar den i så stora strimlor vi vill för att sedan kasta ner det direkt.

Allt som allt, tar detta ca 20min och då har man en riktigt god wok med en härlig blandning av konsistenser!