Den eviga jakten på perfektion

Störst, bäst och vackrast. Slagord man hört sedan länge. Tre ord som egentligen kan sammanfattas i ordet perfektion.

Bild tagen från http://maybeimdreaming77.blogspot.se/2012/08/welcome-to-perfection.html
Bild tagen från http://maybeimdreaming77.blogspot.se/2012/08/welcome-to-perfection.html

Många av oss, inklusive jag själv, strävar ofta efter denna svåruppnådda känsla och nivå. Jag vet själv hur jag kan sitta i timmar, helt låst i en sak, malandes för att en liten sak ska bli perfekt. Jag kan göra det i min planering, mitt arbete, min träning, ja nästan vad som helst. Men väldigt få saker bli perfekta. Mycket kan bli väldigt bra men tanken i bakhuvudet säger alltid att det kan bli lite bättre.

Jultider är en sådan tid som jag anser att många fler går in i detta läge. Man ska hitta den perfekta julklappen till alla, maten ska bli perfekt, hela julen ska vara perfekt. Allt ska bli perfekt.
Det ska vara snö, men inte för mycket, sådär lite så det glimrar, men ändå tillräckligt så att barnen kan åka pulka och bygga snögubbar, men samtidigt får det inte vara för kallt. Perfektion?

Perfektion är en bra sak att sträva efter men den får inte ta överhanden, vilket den lätt kan göra, över ens känslor och närvaro. Få saker blir perfekt. Du kommer kanske inte att hitta den perfekta julklappen men omtanken räcker ofta så mycket längre än det materiella. Den där perfekta snön kommer nog väldigt sällan men njut av den som kommer istället. Vi stressar ofta väldigt mycket i onödan just kring jul när det egentligen är en tid då vi ska vara tillsammans, njuta av varandras närvaro och kärlek.

Ta det med dig när du nu springer ut i julhandeln för att fixa allt inför din perfekta jul

Kommentera

Stäng meny