Vilken medicin tänker Du ta?

När kroppen talar bör vi lyssna. Men idag väljer vi att tänka på två sätt när vi lyssnat.

Om vi vår huvudvärk, feber eller smärta så väljer nog en hel del att hellre ta ett piller som ”löser det” än äta/dricka det som kroppen verkligen hade behövt som medicin.

Idag tar vi medicin nästan som första försöker som en lösning på ett problem och gärna som andra och tredje försöket med. Men mediciner ger bara den där tillfälliga lösningen oftast. Den kan ta bort smärtan, huvudvärken och feber men den löser inte det som orsakar det.

bild tagen från http://tomgrimshaw.com/tomsblog/wp-content/uploads/2013/03/SickCareVersusHealthCare.jpg
bild tagen från http://tomgrimshaw.com/tomsblog/wp-content/uploads/2013/03/SickCareVersusHealthCare.jpg

Det finns däremot något som vi inte talar om som medicin men som faktiskt är den naturliga medicinen för oss. Om vi lär oss använda den rätt kan vi sätta stopp för många av våra vardagliga besvär så mycket enklare och på ett så mycket skonsammare sätt för kroppen.
Ta huvudvärk som exempel. Ofta kan det bero på att vi druckit för dåligt. ett glas vatten med en gnutta salt i så tar kroppen upp det direkt och vi slapp både huvudvärken och läkemedel.

Men fördelen mat har gentemot alla läkemedel är att den kan fungera i förebyggande syfte. Genom maten kan vi äta oss till ett starkt immunförsvar, balans mellan olika ämnen i kroppen och en kropp som är stark på en rad olika sätt. Frågan är mer vilken medicin du tänker använda?

Kommentera

Stäng meny