Under påsken åkte jag hem till Skåne för att träffa familjen och vänner. Det är ju några mil som skiljer oss åt nu för tiden men så fort man är tillsammans så är det som om inget har förändrats och tiden alltid går för fort.

IMG_0560En av dagarna när jag var nere så stack jag och en nära vän ut och fiskade tidigt på morgonen. Långt före alla andra ens hade börjat vakna. Men vilken magisk morgon vi fick! Vi fick aldrig någon fisk och jag kan svära på att jag inte ens var nära men det gjorde inget för synen när man fick stå där i vattnet och kasta om och om igen medan naturen visade upp sig som den gjorde så var allt värt det. Inget hördes, allt var tyst, lugnt och fridfullt. Inga krav, stress eller press. Bara existens.

I en vardag som vi lever i är det lätt att dessa stunderna bara springer förbi oss. Vi har morgonkaffet i handen och kastar oss ut i bilen för att komma i tid till jobbet eller för att lämna barnen på dagis. Då ser vi aldrig dessa ögonblicken, dessa magiska stunder som vi alla nog behöver.

Vi missar att stå där när naturen visar upp sig och allt annat slutar betyda något och det enda som behövs existensen själv att få vara i stunden. Dessa stunderna finns i vår vardag, din vardag. Vi måste bara vara i vår vardag för att få uppleva dem och inte alltid jaga nästa mål, nästa station. Var medveten i din vardag och njut av de stunder då naturen visar upp sig i all sin prakt