Hur mycket är det värt

Att gå in i en livsmedelsbutik idag för att handla mat så får vi en mängd olika valmöjligheter beroende på ur vi värderar vår mat. Vi köpa mat som vi skulle kunna ha stående i ett skåp i flera månader utan att det ens började bli dåligt, medan vi i samma butik på samma avdelning skulle kunna köpa ett livsmedel som knappt skulle klara en dag i ett skåp utan att bli dåligt.

IMG_0153Hur man värderar sin mat och därmed sin hälsa är något som är personligt. Menar du kan hitta färdiga hambugare, ja jag menar helt färdiga hambugare med bröd, sallad och allt, se bara på bilden till höger. Dessa behöver bara stå i kylen för att överleva länge.

Men det är inte svårt att göra bra mat själv men det börjar med bra livsmedel. Enklaste sättet att hitta bra livsmedel är faktiskt att titta på innehållsförteckningen. Stirra dig nu inte blind på om där finns e-nummer och massa långa komplicerade namn. Det är enklare än så. För det är såhär generellt sätt, desto fler saker som står i innehållsförteckningen desto mindre är chansen att det är en naturlig produkt som är fri från kemikalier.

IMG_1648Så börja alltid med bra livsmedel så har du kommit riktigt lång. Sen ja att laga mat från grunden tar lite mer tid än att kasta in en färdighamburgare som den ovan i micron i två minuter. Men vissa saker behöver få ta lite mer tid än två minuter. Jag har på bloggen lagt upp tips på bra nyttig mat på 15-30min som alla i familjen kan gilla. Tänk bara att på 30min ha fått laga mat som både ser ut och är nyttig som den på bilden till vänster

Kommentera

Stäng meny