Att maten vi äter idag är behandlad med olika preparat för att den ska bli ”bättre”, hålla längre och se hälsosammare ut. Men det finns ganska intressanta saker med detta preparat.

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Bild tagen från http://cavemancircus.com/2014/01/03/hell-putting-bodies-truth-food-eating/

Monsanto är ett sådant preparat och bilden talar för sig själv. Man ska inte låta denna kemikalie nudda ens skin. På med heltäckande skyddskläder och sedan kör vi. Men att äta det har vi inget emot…

Tur nog är detta ett preparat som används mycket utomlands och inte i Sverige men vi äter det ändå. En grönsaksdisk idag innehåller en hel del importerade frukter och grönsaker, vilket i sig ökar risken att vi äter just sådana här kemikalier. Vill du verkligen äta något som inte får beröra din hud?

För att undvika detta kan man göra en väldigt enkel sak. Handla lokalt, gärna direkt ifrån bonden, helst lokala och mindre gårdar. Varför? Jo desto mindre jordbruk desto högre är chansen att bonden kan inte har råd eller investerar i besprutningsmedel utan kör ekologiskt. Men fördelarna är fler. Miljön får ta mindre stryk då transportsträckorna minskar, vi gynnar den lokala bonden och tillväxten, vi håller ett aktivt landskap vid liv men bäst av allt… DU får veta att du faktiskt får äta bra mat fri från kemikalier vilket kommer få dig att må mycket bättre i längden