Ibland tar träningen eller en tävling lite extra bra på en och har man då en ny tävling eller träning planerad inom de närmsta dagarna vill man gärna återhämta sig så snabbt man kan. Det kan vara en utmaning för musklerna ibland. Men det finns några knep man kan använda sig av. Det ena är kompressionskläder men ett billigare och enklare sätt är kyla.

IMG_0757Inom eliten där tävlingar och matcher kan ligga tätt inpå varandra används detta flitigt. Så fort en tävling eller match är slut brukar aktiva få hoppa ner i iskalla badkar och kyla ner musklerna, vilket sätter igång en rad olika processer i kroppen som hjälper till med återhämtningen. Kombinerar man det sedan med att varva varmt och kallt kan man öka effekt något mer. Men ofta kan det räcka med just bara att kyla ner musklerna.

Det bästa med sommarens alla tävlingar är att det kan räcka med att man doppar sig i havet eller i en sjö för att få effekten. Något jag lugnt kan lova var väldigt skönt dagen efter Vättern runt