Ibland träffar man på personer som man bara känner är helt fantastiska på det dem gör. Olof Ekfeldt var en sådan person som vi stötte på för två år sedan. När vi fick reda på att han slutat på sitt dåvarande jobb var det en självklarhet att erbjuda honom en plats hos oss på Training Season. Vi är väldigt glada och spända över att Olof vill arbeta med vår marknadsföring, administration men mest av allt vår samverkan med föreningar, företag och högskolor. Vi såg vilket fantastisk jobb han gjorde tidigare där han kunde få sigsjälv och det han stod för att sticka ut ifrån mängden på ett magiskt sätt. Precis den magin vi på Training Season vill förmedla. Men nu lämnar vi ordet till Olof som får presentera sig själv närmare

Hej,
Olof Ekfeldt heter jag, är 29 år och bor med familj (fru och två barn) i Falun sedan sex år tillbaka. 

Jag har under hela mitt liv brunnit för idrott i alla dess former och på senare år även hur man kan utveckla idrotten framåt genom marknadsföring, nya material och vägar att gå (nya rön) när det gäller fysisk träning och tester. Under min uppväxt satsade jag på en karriär som alpin skidåkare och nådde som högst till en 6:e plats på juniorVM i störtlopp bildinnan en ryggskada abrupt satte stopp för den drömmen. Minns tiden som skadad som en av de jobbigaste men också mest lärorika i mitt liv, och något som åverkat mig stort till den jag är idag. Framförallt lärde jag mig att livet har så mycket mer att erbjuda mer än bara idrott eller skidor som det var i mitt fall. Detta perspektiv är jag också därför noga med att förmedla till dem jag tränar. För idrottande och träning skall i mina ögon alltid strävas efter att drivas av inre motivation som lust och glädje framför saker som resultat- och prestationskrav. På så sätt skapar man förutsättningar för att kunna ta sig ur motgångar och skador som kan dyka upp längs vägen.

Genom min elitsatsning fick jag i samband med skadan vidare möjligheten att bli tränare i skidor för alpina  juniorlandslaget och damlandslaget under två år. Denna tid var otroligt utvecklande och rolig men också en ögonöppnare för mig sett till hur mycket kunskap jag faktiskt saknade om ledarskap och träning trots min tid som elitaktiv. Därför bestämde jag mig också att ganska direkt att sätta mig på skolbänken efter det sista året och har sedan dess hunnit med att ta examen på Idrottstränarprogrammet på Högskolan dalarna, arbetat som antidopingkoordinator på Svenska skidförbundet, labbassistent på LIVI-laboratoriet på Högskolan Dalarna och som projektkoordinator i EU-projektet Dala Sport Academy inom Idrott och hälsa. 
Jag ser fram emot att få samarbeta och utvecklas tillsammans med Training Season framöver