Morgonstund har guld i mun

Jag är en person som jobbar intensivt, långa dagar och med en stor passion för det jag gör. Varje arbetsdag har jag garanterat över 100 möten med olika personer. Väl med klienter och lag sitter jag och studerar deras rörelser, funderar på träningsupplägg, skriver i journaler efter behandlingar, svarar på frågor och har diskussioner.

Men det finns en sak som verkligen har guld i min för min del. Man brukar säga morgonstund har guld i mun. Så är det nästan för mig. Men det är alltid så på en helgdag då jag är fri hela förmiddagen eller hela dagen.
Visst mina dagar är långa och intensiva men jag vet få saker som är så skönt som när jag vaknar före alla andra i ett hus och får smyga mig upp ensam och bara sitta och vara med precis det jag känner för. Höra tystnaden, njuta av stillheten och bara ta in lugnet.

Jag är helt övertygad om att vi alla behöver just stunder som dessa. Där man bara får vara i ett kravlöst vakuum medan ens tankar får sväva till intet och allt bara är precis det som det bara är.
För det är en stund och plats där hela kroppen får bara vara utan krav på prestation eller framtid. En stund och plats där återhämtningen kan ta vid och faktiskt återhämta den del vi nog är sämst på, nämligen det mentala och alla hjärnans alla tankeprocesser.

Niclas Mårtensson1

Kommentera

Stäng meny