Vinter har efter lite om och men landat i nästan hela landet med ett vackert snötäckte. Men med snön och kylan kommer halkan. Därför tänkte vi idag visa er hur man kan undvika att glida rundor på löpturen. Niclas har ordet.

Jag vill kunna springa ute året runt. Att springa inom är inte speciellt inspirerande för mig. Men snö och kyla innebär halt underlag. För några år sedan visade en vän mig detta lilla knep, hur att dubba löparskorna.
Det man måste förstå först är att man man bör ha en tjockare sula och en sko man inte blir besviken över om det blir fel.

IMG_3443Jag brukar köpa en billig löparsko som känns något varmare så man inte behöver frysa om foten.
Ta sedan skruvar som du kan klippa av med en avbitare.

Jag brukar börja med att markera ut vart jag vill att skruvarna ska sitta och mäta hur långt in jag kan skruva in dem. Skruvar man inte tillräckligt långt in trillar dem av,  för långt in och du kommer att känna det.

När du markerar var du vill dubbarna ska sitta, tänk på hur du springer. Jag springer på framfoten och brukar trycka ifrån med den borte foten i en kurva så för min del vill jag har dubbarna på framfoten och även långt ut på yttersidan av skon så jag hela tiden kan ha grepp. När du markerat och mätt är det bara att börja skruva. Klipp sedan av skruven med en avbitare på den önskade längden.
Viktigt att tänka på här är att inte ha för långa dubbar för då blir det jobbigt när det är tunt med snö på vägen.

Niclas Mårtensson