För mig, precis som för många andra, vaknar man inte alltid med en kropp som jublar. Ibland har både du och jag dagar då allt verkar gå åt skogen. Då inspirationen tryter, motivationen verkar segla bort och energi har tagit semester. Här är ingen unik. Vi har alla dessa dagar.

När jag har sådana dagar hittar jag oftast kraften genom att kunna ladda om, plocka fram den där inspirationen, motivationen och energin. Att växla upp och köra på.
För att ens kunna klara av detta har jag tränat, letat och övat många gånger. Det är egentligen ingen svårt att lära sig. För min del kan det räcka att jag tänker på mitt mål, hur skönt det är att gå över mållinjen, visualisera målgången på den stora tävlingen jag har i sikte. Men det kan också vara att tänka på dem personerna som inte har de förutsättningar jag har men som ändå når så otroligt långt, som uppnår saker, går igenom resor som jag aldrig ens kan drömma om.

Under OS släppte Samsung en reklamfilm som för mig är otroligt inspirerande för den visar just på detta.

Sports doesn’t care who you are – Everyone can take part. Glöm aldrig det.

Att hitta sina inspirationskällor, motivationskanaler och energistationer är grymt bra. Dagar då allt är inspirationsfattigt, motivationslöst och energi förbrukad kan filmer som denna ge en den där lilla extra kicken. För kan dem, kan du!

Det är precis så jag nu tänker när jag sätter mig på min cykel för att köra intervaller i ett kallt Falun, i regn. För kan dem så kan jag!