Alla stora företag vill oss väl, eller?

Bild tagen från http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1897.html

Bild tagen från
http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1897.html

Ja nu ska vi inte dra alla företag över en och samma kant men denna serie illustrerar en rätt rolig sak på ett sätt. Nämligen det faktum att vi har massor av företag som marknadsför sig som hälsoföretag, företag som jobbar FÖR vår hälsa. Något som kan vara väldigt tvivelaktigt om man tittar på deras produkter sen.

Om man vill göra hälsosamma livsmedel, varför fyller företaget dem med kemikalier såsom e-nummer, konserveringsmedel och färgämnen?
Om man vill hjälpa folk springa bättre, varför utvecklar man skor som får oss att ändra vårt naturliga löpsteg till något sämre och indirekt skadedrabbande?
Om man vill ha mat som gör att man kan äta i en kosthållning utan att gå upp i vikt, varför fyller man det med massa kolhydrater och andra ämnen som triggar vårt insulin och därmed inlagring i kroppen?

Det jag vill poängtera här är det faktum att många, inte alla, stora företag skiter i vår hälsa. Det alla företag har gemensamt är att dem vill tjäna pengar. Så tänk till några extra varv innan du bestämmer dig för om det företaget säger är sant eller inte.
Enkel tanke att tänka är:

Är detta naturligt för oss så det är en del av vår natur som människor?
p.s. naturligt och vår natur är hela vägen tillbaks till vår grund som människa fram till idag d.s.