Det vi inte har vill vi alltid ha. En mening som ganska enkelt skulle kunna sammanfatta många personer önskningar i livet.

Vi vill ha mer pengar, resa mer, nyaste tekniksprylen, träningssaken, bilen, datorn, cykeln, större hus, ställe på landet, weekendlägenhet i en storstad, segelbåt och motorbåt. Det någon annan har eller det vi inte har vill vi alltid ha. Tror säkert om du tänker till, riktigt tänker till kan du komma på något du vill ha som du inte har just nu.

bild tagen från http://thinkspace.com/maybe-the-grass-is-greener-on-the-other-side/

bild tagen från http://thinkspace.com/maybe-the-grass-is-greener-on-the-other-side/

Jag är inget undantagsfall. Har massa roliga saker redan men vill ändå ha något som jag inte har. Vi jagar efter nästa sak i mångt och mycket. Nästan som om det vi har nu inte är bra nog och inte räcker.
Men i mångt och mycket räcker det vi har hur bra som helst. Det vi har är sådant vi redan kämpat för, slitit för att kunna ha. Och vi kämpar än för dem sakerna, med dem sakerna. Men det är sällan saker vi är ute efter. Det är det saken kan ge oss.

Upplevelser, kickar och fantasier. Det är i mångt och mycket det vi vill ha ut av våra saker. Jag vill ha en ny cykel, inte för att min cykel jag har idag är dålig eller inte fungerar men för att jag vill ha nästa kick och upplevelse som i sin tur kan föda fler fantasier. Cykeln jag har idag har jag trampat många mil på och fått se både soluppgångar och nedgångar i fantastiska miljöer. Jag har utmanat mina gränser i konstiga väder och samtidigt fått uppleva belåtenhet över att ha klarat av ett jobbigt pass, men bäst av allt, fått känna mig levande.

Det kommer alltid finnas nya saker vi vill ha, frågan är bara om dem gör att gräset blir grönare på andra sidan?
Oavsett om det är en sak, ett steg i karriären eller ett förhållande