Att hitta fakta som stöder ens teori eller skapa en teori som stöds av fakta. Det kanske låter väldigt lika men är i själva verket helt olika.

Det vanligaste argumentet vi alla nog får höra är nog ”alla säger att…”
Ett utryck som egentligen säger att någon eller några en gång sagt något som sedan sagt flera gånger, för att säga x antal gånger till, för att till sist bli vedertagen sanning. Problemet är det att bara för någon en gång sa det gör det inte till sanning som är skriven i sten.

Kosttillskott sägs hjälpa kroppen med återhämtning, återuppbyggnad och även vissa tillskott med viktnedgång. Om det nu är så, som alla säger, varför blir inte alla starkare och snabbare som äter kosttillskott? Varför går dem inte ner i vikt? Varför återhämtar dem sig inte bättre än alla andra?
Jo för den som sa det först förmodligen ville att det skulle vara så men sanningen var annorlunda

Detta är något som gäller kost, såväl som träning, som allt annat i livet. Men idag är många väldigt duktiga på att lyssna på alla om vad som är sant. Fastän deras egna erfarenhet och verklighet står dem mitt framför näsan och talar ett helt annat språk.

Bild tagen från http://blogg.binero.se/2008/08/ketchupeffekten-i-vasteras/

Bild tagen från http://blogg.binero.se/2008/08/ketchupeffekten-i-vasteras/

Vi kan blunda för verkligheten, erfarenheten och forskningen, vi kan sluta att lyssna på den, vi kan vara tysta och ignorera den. Men i slutändan så är verkligheten alltid just det. Verklighet. Frågan är när Du tänker vakna och se Din verklighet. Vi blundar, undviker att lyssna och ignorerar gärna vissa delar av vår verklighet men inget förändras förrän vi accepterar och jobbar med vår verklighet