Nog för man an vrida fakta men kom igen. Jag skrattade hela tiden när jag läste viktklubben av aftonbladet idag.

Gatukök och viktminskning rimmar illa. Men älskar du hamburgare och pommes frites är det klart att du kan äta det någon gång ibland. Känn efter själv om det är värt det. Och kompensera kalaset med extra motion. Kanske kan du äta mindre mängder? Byt ut plusmenyn mot en vanlig meny, det stillar säkert dina behov lika bra. ”

Skojar dem med läsarna? Ledsen att säga det men folk har försök i åratal att minska ner på intaget och öka motionen och gå ner i vikt. Resultatet kan bli en knapphändig viktnedgång under ett konstant hungerkänsla. But wait it gets better!

Pizza är egentligen inte så tokig mat. Men det är två saker som gör pizzan till en kaloribomb – osten och storleken. En normalstor pizza är på tok för mycket mat. Nöj dig med hälften och fyll på med pizzasallad istället. Spara den andra hälften till dagen efter eller dela med familjen.

Inte så tokig mat? Synd att dem glömde nämna den där fina degen som allt vilar på. Det är en kaloribomb utan dess like. Det tillsammans med gluten som kroppen inte kan hantera så har vi ju verkligen fått ihop en riktigt hälsosam måltid… eller?

Att tro att vi kan äta denna kolhydratsrika, onyttiga mat och samtidigt tro att vi kan bli mer hälsosamma och friska. Om det hade varit så hade vi inte haft de hälsoproblem vi har  idag i världen. Men dem existerar. Och av en anledning. Man kan inte båda ha kakan och äta den.