I förra veckan var det dags igen. Ny forskning som visade att LCHF var nästan direkt dödligt. Expertläkare som uttalade sig om ökande siffror av hjärt-kärlsjukdomar. Och media som gör allt för att förmedla denna kunskap genom att sälja lösnummer.

bildAtt bara se hur en så felaktig och falsk bild får bli en nyhet borde vara ett brott i sig. Forskningen som alla tidningar pratade om visade sig, när man väl granskade den, att det var inte alls en LCHFkost som deltagarna gått på. Långt ifrån det till och med. Men det blev ändå fröet till kaoset.
Likväl läkarna som uttalade sig sa bara att siffrorna hade stigit, men såvitt jag vet kan man inte bara genom att se på siffror se att det är LCHFs fel. Det är inte ens troligt med tanke på hur näringsfysiologin ser ut för oss. Och har gjort sen vi blev homo sapiens. Att siffrorna stigit kan jag inte uttala mig om, men vad säger vi om faktorer som motion, stress och alkohol som exempel? Eller om vi nu ska kasta in kost med i det hela, alla hel och halvfabrikat, alla e-nummer och konserveringsmedel. Kan det inte vara dem som skapar kaoset?

LCHF, Atkins och stenålderskost är alla tre kosthållningar som bygger på rena, naturliga produkter. Långt bort från landet med hel- och halvfabrikat, e-nummer, konserveringsmedel och kemikalier. Det är den kost vi skapades med och än mår bäst av.

Men i världen finns det fler företag som tjänar pengar på att vi är sjuka och mår dåligt än vice versa. Lägg sen till media som älskar sälja lösnummer och stora rubriker. Tro fan dem vill ha rubriker och kaos som detta. Dem tjänar ju pengar på det.

Men faktum kvarstår, näringsfysiologin kvarstår, vår evolution kvarstår. Vi är skapta för att äta naturliga rena produkter inte mat från fabriker med kemikalier.