När jag skrev senast här på bloggen så pratade jag om det mentala, speciellt tankarna påverkan på oss när vi tränar, idrottar, tävlar etc.

Precis som jag skrev då så tycker jag att man ska försöka sträva efter att stänga av den vänstra hjärnhalvan för att vara in-the-moment tillsammans med höger halva. Detta är något som är tufft och kräver en hel del träning för många.
Vänster är den halva vi arbetar otroligt mycket med i vardagen. Den hjälper oss planera dagen, tänka igenom det som hänt, riskbedömer, analyserar situationer etc. Den är där för att hålla oss on the edge i vardagen och på arbetet så vi är med på det som komma skall men också för att minnas våra misstag. Men det är just detta som den är expert på som påverkar oss i träningen. Därför ska ni nu få ta kontroll över vänstern genom ett litet knep jag använder med mina klienter kallat den lilla blå hunden.

stäng ögonen och tänk på en hund, vilken hund som helst. Se verkligen denna hunden framför dig. Se hunden päls, titta på pälsen, fläckarna, fluffigheten. När du nu ser hunden framför dig så är där en sak med denna hunden som skiljer sig mot alla hundar i världen. Den är helt himmelsblå. Allt på denna hund är himmelsblått. Pälsen, nosen, ögonen, fläckarna i pälsen är bara olika nyanser av himmelsblå. Fokusera nu verkligen på denna himmelsblå hund.

Denna blåa hunden är helt fel enligt vänster hjärnhalva. Den motarbetar dig förmodligen rätt mycket med att försöka sätta rätt färg på hunden igen. Genom att du nu fokuserar så hårt på denna hund och dess otroligt fina färg så tvingar du hjärnan att ställa in sina tankar på det. Alla andra tankar försvinner. Du tar nu kontroll över vänstern.

Denna hunden kan du ta med dig vart du än går. Så fort tankarna börjar trycka sig på under träningen så kan du plocka fram denna hunden. Fokusera verkligen på hunden. På detta sätt slipper du alla jobbiga tankar som annars stör dig. Det blir bara du och din hund.