Många idrotter har en sak gemensamt. Man ska träffa ett mål, fotbollen ska in i målet, bågskytten ska träffa tavlan med en pil etc. En uppgift som låter ganska enkelt, menar hur svårt kan det vara?

För många kan det vara det svåraste som finns! Men även detta går att förbättra genom mental träning. Men som med all träning kräver det tålamod.

Jag har både själv utövat denna övningen på mig själv men också på idrottare jag tränat. Se ditt mål, den punkt du verkligen vill att bollen ska träffa, som en magnet. En kraftfull sådan. Gissa vad bollen ska vara gjort av? Metall. Magnet + metall = dragningskraft.

Viktiga är att du verkligen fokuserar på detta. Se verkligen hur ditt mål blir magneten, hur bollen är gjord av metall. För vissa underlättar det att stänga ögonen för att kunna se det bättre. med tiden blir detta lättare och lättare att göra.
Detta kan vara en bra sak att öva på när man har skottträning, t.o.m. uppvärmning för målvakten. Fokusera var din magnet är och känn hur bollen verkligen dras dit.

Dessa tre mentala övningar är några av dem jag själv använt mycket på mig själv. Vissa av dem tar mer tid än andra att öva upp. Ibland kan dem kännas riktigt löjliga och det är okej. Försök även använda det i din vardag. Det kan hjälpa dig både i din vardag och göra det lättare för dig när du sen verkligen behöver dem.

För mer hjälp kring mentalträning hör gärna av dig
niclas@trainingseason.se
0707 – 91 35 00

Testa annars denna boken. Här är många bra övningar för många olika saker. Det är en bok jag ofta kommer tillbaka till för både mitt egna idrottande och mina klienters