Mina tankar när jag ska eller håller på att tävla, för att inte säga när jag blir stressad i vardagen kan lätt bli min död. När den negativa spiralen väl är igång så går det neråt. Allt blir tyngre, inget verkar gå min väg och skulle något väl göra de hittar jag något annat som blev som jag ville i just den saken. Någon som känner igen sig?

Detta var något som var en stor utmaning för mig tidigare. Inte idag. Inte på samma sätt. Det vi kan göra med våra tankar för att förbättra oss är galet. Mitt bästa  att tackla detta är att bryta ner det. När kroppen skriker att den är trött frågor jag på vilket sätt och får svar att det är höger vad som är trött kanske. Enkelt löst, vi ändrar på löpsteget. Jag får en massiv uppgift i vardagen. NU ÄR JAG STRESSAD. Vad är det du behöver och ska göras. Får ett svar och en lösning kommer.

Låter kanske som en dröm eller som att jag är lite psykologisk sjuk som pratar med min kropp och sinne på detta sätt, men det är sant.
Jag har läst kurser och böcker, både inom ren psykologi men även mental träning. Med hjälp av denna kunskap har jag kunnat lyfta min prestationsförmåga både i vardagen men också i idrotten till nya höjder.

Tänk bara på hur Du känner när du hör  ordet PROBLEM. Många känner tyngande, nästan negativa känslor, knutna till det ordet. Även jag. Därför har jag aktivt valt att träna mig att jag har inga problem utan utmaningar. Tänk på ordet utmaning. Lite mer positivt laddat? Nästan lite kittlande i kroppen.

För mig har det mentala, mina tankar, blivit en styrka som jag kan använda i vardagen, på träningar men bäst av allt på tävlingar. Jag kommer skriva mer om detta spännande ämne snart igen. Då kommer jag ge er några fler av mina bästa övningar som jag hittat som hjälpt mig.

Men idag fick Du en av dem bästa jag vet. Frågan är bara tänker du fortsätta ha problem?