Idag tar Niclas ton och pratar om en intressant sak med tid som är viktig att tänka på men som kanske lätt kan glömmas bort.

Inför varje vecka så sätter jag mig ner och tittar över vad jag har inplanerat och vad jag måste få gjort den veckan. Det kan låta enkelt men för varje sak jag planerat in och planerar in så väljer jag samtidigt bort något annat. Ingen plan är heller skriven i sten vilket gör att även om jag planerar veckan som kommer som jag gör så förändras den. För varje förändring jag gör så gör jag samma val. Jag väljer bort något annat.

Vi har alla 24 timmar på ett dygn, ingen har mer eller mindre. Men vad vi gör på dem är upp till varje person var för sig. När du väljer att gå in på Facebook så har du valt att den tiden just då ska spenderas på Facebook istället för att du ska bli klar med en arbetsuppgift i tid så att du har tid att träna och sedan umgås med vänner och familj. Det är ditt val att vara på Facebook istället för att jobba, träna eller umgås med någon.

Jag är noggrann med min tid men jag upplever också att min tid ”springer iväg” ibland men att kunna värdera sin tid och göra det som är viktigast, bäst, effektivast eller mest meningsfullt just då är en konst som bara du kan förfina och förbättra. För vi har alla lika mycket tid frågan är bara vad den är värd och vad som är värst mest att göra med den. Facebook så att man blir stressad sen? Att vara effektivt och bli klar i tid? Eller njuta av solen och ta allt vid ett senare tillfälle?

Din tid, ditt val, din värdering.

Niclas Mårtensson