Förr ett tag sedan skrev jag att jag fått en ny vän. Min vän är stor, rund och glad. Väldigt tystlåten av sig men tvekar aldrig på att hitta på något. Detta är Hubert!

 

Hubert är ett 240kg tungt lastardäck, ett verkligt udda träningsredskap men fantastiskt roligt! Man kan välta honom, hoppa upp på honom, hoppa över honom, balansera, rulla fram och tillbaka, bromsa honom i nedförsbackar.

Nu tror nog kanske en del av er att jag fått ett slag i skallen eller tappar en skruv eller två men se det från min sida. Vi vill alla träna. Hubert är väldigt annorlunda men han är allt från en skivstång på gymmet till en stepbräda, till hopplint, till balansbräda. Med Hubert får du träna allt, verkligen hela kroppen! Armarna när du lyfter, rullar och bromsar, stabiliteten i bålen i alla moment, benstyrka när du välter, hoppar upp och ner, spänsten, uthållighet, småsmuklerna i balansövningarna, till och med konditionen får sig en omgång. Ett allt-i-ett gym hemma i trädgården.

Sen kan man se andra fördelar. Istället för att vi bara skulle kastat Hubert får han nu vara med i livet längre och bidrar till en bättre hälsa. Hubert i sig är inte unik, vi har massor av saker vi lätt kastar bara för det dem inte funkar till det dem är skapta för. Dessa sakerna kan funka perfekt i andra sammanhang, som Hubert.

Sen skadar det ju aldrig med fler sittplaster när man har trädgårdfest och jag lovar det är en totalt icebreaker när folk kommer hem till dig. Så ut och skaffa dig din helt egna Hubert kanske inte ett lastardäck men tänk så många fler saker det finns som du kan använda. Vad blir din Hubert?