Nu nalkas denna tid då stressen ökar tillsammans med överfyllda köpcentran där det djuriska mer eller mindre dominerar desto närmare vi kommer den 24. Det slår aldrig fel. Handeln slår rekord för varje år som går. Vissa tar lån för att klara av att köpa dessa saker som ska viras in i papper och läggas under granen. Saker som många av oss egentligen bara lite halvt behöver, som vi egentligen kan gå och köpa själva men som vi just för stunden behöver för någon frågade oss vad vi önskade oss.

Jag är likadan så jag är inget undantag! Åt båda hållen med. Men det finns alternativ istället för alla dessa saker. För i slutändan så står vi där och kan undra vem vi fick vad av. Så därför tänkte jag ge några tips som ger lite mer än bara en sak i näven den 24.

1. Ge bort din tid. Någon av dem bästa presenter jag gett bort är just min tid. Ingen egotripp nu men det är sant. Många av oss har så mycket på agendan att vi inte hinner umgås. Ge bort en heldag med dig till nära och kära. Ni kan göra allt möjligt från att bara gå på stan till att ligga på spa, ni kanske till och med hinner träna lite, varför inte spela en runda golf?

2. En startplats till ett motionslopp. Det svåraste med träning är just att många tränar utan ett mål. ger du bort en startplats till ett lopp så får personen något att träna för och det finns ingen sak som kan slå en förbättrad hälsa. Ni kan t.o.m. göra loppet tillsammans

3. Tid med Instruktör. Vi vill alla lära oss nya saker men ändå kommer vi inte alltid dit. Varför inte vara hjälpen påvägen? Ge bort tid med en instruktör inom dans, simteknik, löpteknik, varför inte inom matlagning?

4. Träningskort är något av det bästa som finns att ge bort. Man ger ju bort förbättrad hälsa. Det är något vi alla kan behöva.

5. Skänk pengar. Ja det kanske inte gynnar personen som får det men tänk, hur många gånger sitter man inte där och önskar just saker man antingen kan köpa själv eller egentligen inte riktigt behöver? Dem pengarna finns det andra som behöver

Där har ni mina fem tips till en rolig present och ett hälsosammare 2013