7dagar kvar. Vid den här tiden om 7 dagar vet jag hur det gått på årets första tävling. Det är en tävling jag både längtar efter men som jag också är mycket blandade känslor inför.

För många innebär tävling ett kvar på prestation. Man ska vara i bästa möjliga form för att få bästa möjliga resultat. Men inte för mig. Inte denna gången. Denna tävlingen kommer precis som alla andra vara fylld med 15min ångest innan start. Tankar som ”varför gör jag detta?”, ”detta kommer göra ont i mer än två timmar”.

cropped-DSC_0044.jpg Men som sagt denna tävlingen är inte en tävling som alla andra. Enda målet med denna tävlingen är att få en hum om hur min form verkligen är och ha premiären gjord. Jag har inget riktigt krav på min prestation. Men jag har ändå tankar om den. Men om du inte gjort någon tävling tidigare iår, hur vet du då vart din grund är?

Visst vi kan titta på gamla resultat och ha våra förväntningar men nu är det mer än 8månader bort sen sist. Mycket har hänt, mycket ska ha hänt.
En tävling ska ha en viss uns av ångest i sig men det ska inte vara ångestladdat. Men lika viktigt som det är att ha mål och veta varför man tränar, är det lika viktigt att veta varför man gör just den tävlingen och vad ens mål med den är. Vet Du det varje gång?