Vi tränar en del lag i vår verksamhet. Vi har hand om fys- och uthållighetsträningen för lagen oftast, vilket också är vår specialitet. Vår uppgift är därför väldigt enkel att förstå i många lägen. Vi skapa träna de aktiva så dem blir snabbare, starkare, mer uthålliga med en så låg skaderisk det bara går.

När vi ser på hur andra fystränare löser denna uppgift så ser vi ofta att alla i ett lag alltid gör samma sak. För vår del funkar inte det.

IMG_0820’Det finns inget jag i ett lag’’ brukar man säga, vilket är helt sant men ett lag består ändå av en massa jag, individer. Varje individ har olika förutsättningar, bakgrund, fysiskaförmågor och ligger helt klart på olika nivåer gentemot andra. Därför måste man jobba individuellt med varje aktiv för att kunna få de bästa resultaten.

Detta ställer helt klart större krav på oss som tränare men samtidigt är inte våra aktiva värda just det? Dem bästa förutsättningarna för att nå dem bästa resultaten?

Det är precis så vi jobbar med varje lag vi är i. Individuellt. Det är mycket det som är vår recept till hur vi fått aktiva att bli mer skadefria, snabbare, starkare och mer uthålliga i allt vi gör. Vi ser till varje individs förutsättningar, bakgrund och förmågor för att planera och utforma träningen därefter.