Det är lätt när man driver eget eller satsar hårt på något att man blir så uppslukad i det att man nästan börjar definiera sig med det. En definition som både kan vara styrka men en riktigt svaghet. För vad händer om Du en dag inte kan vara din definition längre av någon anledning?

För mig är det en sak jag helst vill undvika. Därför har jag intressen utanför mina ramar med. Bl.a. älskar jag utförsåkning, än bättre offpist med snowboard. Det är en frihetskänsla som jag inte ens tänker försöka beskriva för jag vet inga ord, oavsett språk, som kan rättfärdiga den känslan ens.

Nu nalkas slutet på detta året, ett år som för min del inneburit massor med utveckling, hel del framgångar både idrottsligt och företagsmässigt. Jag är otroligt stolt över det men nu såhär för några dagar sen kändes det att det varit en hektiskt år, många förändringar, många definitioner, rent ut sagt mycket.
Därför gjorde jag ett riktigt avbrott som kanske märkts här på bloggen med. Jag lämnade allt och stack iväg med två vänner till fjällen. Till mer snö, till brädan och friheten. Frihet.

För mig är just känslan av frihet otroligt viktigt. För i friheten är vi villkorslösa, ingen styr, ingen ställer. Kravlöst. Det är det som sker i denna frihet som är det underbara, otroliga. Här blir allting lättare att förstå, acceptera och gå vidare med.
Hur kan det vara så för mig?

Jo andra har detta med fast i andra saker. Jag kan känna samma sak när jag spelar golf. På tävling. När jag är i dessa stunder kan jag inte ha massa andra tankar, så här gäller det att aningen göra upp med dem eller släppa dem. När det är gjort så är man fri. Man får ny energi utan att behöva göra något annat.
Nu är jag hemma igen med denna nya energi, klarsynt och laddad. Nu är det en vecka kvar sen sätter jag mig på planet hem till Skåne och jul med familjen. Men självklart blir det mer bloggande innan dess och mer om denna frihet blir det säkert