I föreningsvärlden idag ser man ofta engagerade föräldrar som hjälper till för att deras son eller dotter tränar i just den åldersgruppen. Ideella uppdrag där man, oftast, gör något utanför sitt vardagliga arbete.
Tyvärr medför det tränare som inte alltid har utbildning eller det där tränarögat för de viktiga delarna när det kommer utveckling av styrka och kondition för både nutiden och framtiden.

Just därför har vi utvecklat tjänsten FormKontroll. FormKontroll går egentligen ut på tre steg för att underlätta för alla föreningar.

Steg 1. Tester för startpunkten
Varje idrott är unik därför ser vi på vad forskningen och riksförbundet för idrotten säger är viktiga faktorer men sedan utvecklar vi dem genom att analysera idrotten själva. Efter denna kompletta analys väljer vi tillsammans med föreningen ut relevanta tester och testar alla aktiva med högsta noggrannhet, validitet och reliabilitet.

Steg 2. fysporfiler för alla aktiva
När alla tester är genomföra på de aktiva sammanställer vi testresultaten för att se hur idrotten är. Vad som är styrkona, vad man kan förbättra, ev. svagheter samt ger träningstips och råd i varje profil så att varje aktiv själv kan se vad man kan göra för att få en än bättre hälsa på både lång- och kortsikt.

Steg 3. Förenings slutgiltiga val
Här får varje tränare och förening tre val. Men i vilket fall som får man alltid en personlig genomgång där vi ger våra sista tips och råd.
A, Vi tar på oss tränaransvar och går in i laget och genomför fysträningen. Här jobbar vi alltid individuellt med varje aktiv för dem ska utvecklas på bästa sätt.
B, Vi går in och utbildar tränaren och föreningen på deras tider. Här tillkommer ingen extratid för tränarna där man måste vara borta en hel helg. Vi kommer till träningen och utbildar er på plats.
C, Tränaren och föreningen kan här få fysprofilerna och vara nöjda med det. Vår del är då gjord och man får själv genomföra träningen utefter den egna kunskapen och erfarenheten

Det är precis på detta sätt vi fått lag att gå från botten till toppen när det kommer till just fysträningen.