I förra veckan släpptes ännu en stor rapport där man gått igenom all vetenskap för att se vad den faktiskt säger om mättat fett. Helt väntat så hittades inget samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdomar.
Detta är alltså en genomgång av all forskning för att se vad forskningarna i sig kommit fram till, hur trovärdiga dem är i sig och sedan tar man all den datan och sammanställer. Inget samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdomar hittades.

Livsmedelsverket har under flera generationer nu sagt att det finns ett samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdomar. Dem har debatterat detta i medier, tidningar och på sin egen sida i flera år och alltid sagt att det finns tusentals studier som bevisat detta. Så deras kommentar på ännu en rapport som gått igenom all forskning var….

Inget alls. Man har inte kommenterat det, vad jag kunnat se eller hört, i någon media och inte heller på sin egen hemsida ens. Är inte detta ganska konstigt? Bör inte fler människor tänka nu:
Om man är så säker och själva säger att det finns tusentals studier som visar på sambandet mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdomar, bör man inte kunna visa en sådan studie i så fall som motargument? eller kanske publicera de forskningar som bevisar detta på sin hemsida? Dem var ju tusentals men än har vi inte fått se en enda som kunnat vara kvar efter den blivit granskad.

Livsmedelsverket, var finns sambandet?