Tyvärr är det så att hur bra vi än tränar och tar hand om vår kropp så är olyckan och oturen ändå där och hälsar på oss ibland. Att bli skadad är inget roligt. Det kan förstöra något man byggt upp eller håller på att bygga upp. En skada kan helt få en att tappa all motivation för träning. Ens starkaste eld kan börja svalna även för det största av mål man har satt upp.

Men en skada är aldrig ett stopp. Aldrig slutet, det är bara ett gupp i vägen. Ett farthinder. Skador kan till och med vara en expressfil framåt. När man skadar sig har man två val. Antingen sätta sig ner och vila och hoppas det blir bra igen, eller se till att det blir bra och träna annat under tiden.
Gör man det sista finns det många bevis på både hög och låg nivå där idrottsstjärnor kommit tillbaka starkare än någonsin och bättre än någonsin. Idrottare som kommit tillbaka med helt nya talanger som gjort dem än bättre än vad dem var tidigare.

En skadeperiod är den perfekta perioden för att träna så likt det man tränar för men också för att stärka upp de delar som annars kanske blir lite åsidosatta.
Ta inte en skada som ett stopp. Se det som en annan väg för att bli än bättre i det du redan tränar för.