IMG_0319När många går till hälsohyllan i en butik tänker nog de flesta att de saker som står där är hälsosamma. Tyvärr har man glömt bort två saker då. Ett, företag vill alltid tjäna pengar oavsett om det är produkten eller handlaren. Två, produkter som måste marknadsföras som hälsosamma är sällan hälsosamma.

Precis detta är ett faktum i många butiker. Något som blev väldigt verkligen när jag såg detta i en matbutik för ett litet tag sedan.

När jag gick förbi hälsohyllan kunde jag inget annat än att bli chockad. På hyllan fanns självklart de vanliga produkterna som både kan sägas är hälsosamma och de som är mer tvivelaktiga. Men det som chockade mig totalt var det som stod uppradat som aldrig någonsin kan ses om hälsosamma produkter.

IMG_0320Sen när blev Red Bull en hälsodryck? eller för den delen någon av dem andra energidryckerna? Som bäst kan vi se dem som prestationshöjande drycker men inget mer än så. Prestation sker ofta på bekostnad av hälsan.

Om inget annat kanske detta är en signal som kan få fler att vakna och tänka till om alla andra produkter som står på hälsohyllan. För om Energidrycker tillhör denna hyllan hur är det då med allt annat som står där? Hur bra är det för Din hälsa egentligen och hur många gånger har du blivit lurad?

Värt att tänka på även i en hälsobutik!