När man varit borta från träningen ett tag eller inte ätit som man velat. Likväl när man känner att man vill ta det där nästa steget men funderar på hur man ska göra det. Det är dagens fråga som Niclas fick som han ska försöka besvara.

Egentligen i sin grund handlar det endast om en endaste sak. Börja. Börja någonstans. Lägg inte så mycket fundering på var du ska börja utan börja. Det är alltid det svåraste och tuffaste steget. Steget direkt efter det är som vilket annat steg som helst.

Bild tagen från http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-start-training/

Bild tagen från http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-start-training/

När vi börjar med en ny klient eller förening så är det första vi gör att analysera idrotten i sig. Om jag visar dig en match i en idrott du aldrig tidigare tittat på och ber dig säga vilka som är dem avgörande faktorerna, kommer du att hitta dem direkt? Förmodligen inte. Och det gör inte vi heller alltid direkt fastän vi sitter med ett helt team och gör det. Men vi börjar någonstans. Vi börjar med att se hela matchen, bryter ner det i sekvenser och går hela tiden vidare tills vi kommit så djupt vi bara kan. Men vi börjar någonstans med någonting.

Samma med träning eller kost eller mentalitet. Börja. Börja någonstans. Jag tror många gånger att vi ser på en sak och känner att vi inte vet vart vi ska börja. Så istället för att börja drar vi oss för det. Men börja någonstans. Du kanske inser att du började i fel ände men då är det bara att börja om.

Börja. Börja med något och utgå därifrån. Sen spelar det oftast mindre roll var du börjar men börja!

Niclas Mårtensson