När jag var yngre såg jag världen i svart eller vit. Antingen eller. Något mittemellan existerade inte.
Men världen är inte svart eller vit ur en människas ögon. Vi ser världen i en mängd olika färger och djup. Två personer kan till och med titta på samma färg och se helt olika färger. Så färgstark är vår värld egentligen. Men ändå är den svart eller vit i många lägen, för alldeles för många människor.

Bild tagen från http://www.annaaberg.se/hemligheten/

Bild tagen från http://www.annaaberg.se/hemligheten/

Länge tänkte jag att när något inte gick som jag ville. Det gick fel, så var det ett misslyckande. Med misslyckande så underminerar vi vårt eget psyke, undermedvetet. Tänk själv på när du senast misslyckades. Visst blev du ledsen? Arg? Besviken? Nerstämd? Något negativt hände troligen inom dig. Ett misslyckande underminerade dig.

Men världen var ju full av färger. Thomas Edison sägs ha sagt när han uppfann glödlampan att han inte misslyckades, han hittade bara flera sätt på vilket man inte fick en fungerande glödlampa. Samma sak gäller oss. Vi kan inte misslyckas, men vi kan hitta flera sätt på vilket vi inte lyckas.

Varje gång jag jobbar med en klient så jobbar jag för att vi ska lyckas, men för att veta det måste jag prova och se vad som kan lyckas. Jag har inte misslyckats bara för att jag inte lyckades. Jag vet bara vilket sätt som gör att vi inte lyckas.

En negativ tanke är en jobbig tanke. Den kan sänka en, hela ens dag. Bara för att vi sa att vi misslyckades. Så tänk vad som skulle hända om vi alla istället sa att vi lyckades med att inte lyckas?