Satt på cykeln och matade mil igår. Hade bra fart med mig och längst vägen jag kör på finns en del anslutande vägar som alla antingen har väjnings- eller stopplikt, vilket är naturligt då jag kör på huvudleden. Ligger på en raksträcka, närmar mig 40km/h och ser hur en bil kör fram och stannar lugnt och fint vid stoppskylten. Då jag är på huvudled, han har stoppskylt, så är det han som ska stanna. Tror ni han gjorde det? Nej han väntar tills jag är mindre än en meter ifrån honom och börjar då köra ut.

Tur nog hann jag reagera före honom, hänger mig på mina bromsar och gör allt jag kan för att stanna. Tyvärr försent för att stanna innan honom så jag glider ut framför honom DÅ börjar han bromsa och stanna. Jag faller av cykeln framför honom då jag sitter fast med båda fötterna och klarar mig ifrån att bli påkörd. Värsta jag fick var bara lite skrapsår på benen och höften.
Idioten, ja jag har rätt att kalla han det, hänger sig sen på tuttan och hytter med näven åt mig som om det är jag som brutit mot trafikreglerna. Med en fin liten ordvals pekar jag fint upp på den röda skylten som står på båda sidor om honom, sätter mig på cykeln, vinkar och kör vidare.

För er som inte vet det så är vi cyklister, löpare och gångtrafikanter OCKSÅ en del av trafik. Förstår inte hur detta kan vara så svårt att förstå. Vi har rätt att vara där, vi har också regler att följa. Vilket är något jag gör när jag är ute i trafiken och tränar.
Tyvärr hör och ser jag alltför många vänner som fått kasta sig ut i diken för att bilar inte tar hänsyn till dem. Har vänner som blivit av med sina styren för att bilister kört in i dem med deras backspeglar.

Vi är inte osynliga, vi har rätt att vara där, precis lika mycket som alla som kör bil. För alla er som inte varit ute och sprungit eller cyklat i trafiken säger jag testa, prova! Ni kommer få en helt annat syn på det efter bara några meter. Det är ingen tävling vem som kan köra närmast cyklisten i högst hastighet. Du tar ju ut ditt avstånd när du kör om en bil, varför inte för en cyklist?

Tur var slutade min kväll ändå med några skrapsår, det kunde varit mycket värre.