Att jag är en person som gärna följer mitt hjärta, gör saker på det sätt jag tycker känns bäst. Går min egen väg, oavsett var normerna säger. Ja ifrågasätter och provocerar med glimten i ögat är det nog många som skulle hålla med dem. Men det var också något en vän sa till mig. Hon sa du är Jonathan, en fiskmås som inte vill flyga som alla andra. Mycket riktigt kan jag idag utan minsta tvekan hålla med om det.

bildJonathan Seagull, beskriver nog mig på väldigt bra sätt. I alla fall vissa delar av mig. Han är en fiskmås som vägrar att tro att livet bara handlar om att äta och se till att ens ras lever vidare. Han vill kunna flyga på alla möjliga sätt. Snabbt, lätt, långt, högt, lågt.
Lite så är jag med. Bara för att du säger till mig att så är det betyder inte det att jag köper det, ens tror på det. Inte för jag misstror dig, men för att världen är fylld med färger och valmöjligheter. Men också med hemligheter och dunkla lögner.

Menar ta bara skotillverkarnas mörka och allt så fukta ”sanning” att vi är skapa för att springa på häl.

Detta är lätt en bok jag kommer läsa igen och igen. Mycket för jag känner igen mig i Jonathan men också för den säger mycket om andra människor, sanningar, lögner och normer. Även om du kanske inte är en Jonathan så finns det andra personer i denna bok som jag lovar att du kan relatera till och lära dig något nytt om dig själv. Vad vet inte jag, men jag kan nästan sätta pengar på att det kommer bli så.

Så frågan är nu, vilken fiskmås är du?