Det finns få saker som gör mig så förbannad som kosttillskott. Jag har själv tagit mängder av tillskott både hälsa och prestation. Allt ifrån protein till vitaminer. Tyvärr måste jag säga att denna miljardindustri är ett skämt som lever på en uppfattning att det idag är så svårt att äta rätt att om INTE är dessa tillskott så är vår hälsa ett minne blott.

När man äter en naturlig kost. En kost som består av kött, grönsaker, som är fri från light, mini, lätt och lagom och mittimellan samtidigt som den är varierad utefter vad säsongen har att erbjuda så finns det ingen risk. Människan har överlevt på det sättet sedan vi för tusentals år sedan först kom att bli just människor. Och detta gäller för alla människor oavsett vart dem befinner sig i världen!
Är det svårt att äta naturligt? Nej Läs ovanstående vad det innebär så är du hemma. Är det svårt att äta enligt säsongen? Nej, det är ganska logisk att vi inte har solmogna jordgubbar när det ligger 1meter snö utanför dörren.

Kosttillskott lever på vår rädsla att vi kost aldrig skulle vara fullständig. En rädsla som är ett skämt. Det vi behöver finns i vår mat. Det inget vi behöver ta en massa extra saker för att lyckas med.

Det största problemet med kosttillskott är att dem oftast kommer var för sig. c-vitamin, järn, proteiner etc. Vad inte företaget som säljer tillskottet tagit hänsyn till är att oftast behövs ett annat ämne SAMTIDIGT för att vi ska kunna ta upp eller använda oss av till det tillskottet säger sig innehålla. Känns väl kul att man lägger ut pengar på något kroppen inte kan göra något med ens.

Sen kan man klart diskutera detta med naturliga och syntetiska tillskott. Dem som framställts av naturliga produkter och dem ifrån labb. Det första är väl bättre men det är ingen lösning, inte när svaret är en bra kosthållning. Något vi alla egentligt borde vara skyldiga vår kropp och vårt liv varje dag att ha i största möjliga mån.

Däremot är jag övertygad om att lösningen på det hela aldrig kommer komma på burk