Innan ens klockan väckte en imorse var det väsen på gatan. Solen hade inte börjat fundera på att lysa upp himmeln än. När jag väl tittade ut genom fönstret var det ingen tvekan om vad som höll på att hända. Banmarkering, Race Day. När solen väl gjorde oss sällskap kunde inte förutsättningarna bli bättre. lite lätt molntäcke, 16-18grader varmt och knappt någon vind

Redan när taxin släppte oss strax utanför området såg man hur en vanligt söndag höll på att utvecklas till en riktigt folkfest. Närmare 4 000 löpsugna människor hade samlats för att ta sig runt Las Palmas gator, och vilken fest det blev! Vädret höll i sig hela dagen och staden gator fylldes med personer som hejade på och bar fram alla löpare.

Det riktiga beviset på folkfesten kom när målgångarna väl började komma. Stolta barn sprang med sin mamma eller pappa in i mål, ibland hela familjer, alla jublar, alla skrattar, alla är med i festen. Löpare som ser redo att falla ihop får sådan nu kraft på upploppet att det ser ut som dem precis har börjat springa bara, en känsla av alla känner alla uppstår och man blir glad av att bara få stå där och se på när vi alla hjälps åt att ta oss över mållinjen. En dag där solen, känslor och mest av allt kärleken är med!

Jag möter upp våra två löpare i målområdet där upploppet verkligen ger skäl för sin känsla. Dem ser inte ens trötta ut, dem bara ler. De berättar båda om ett fantastiskt lopp där allt var på topp. Tydligare markering finns inte, funktionärer och publik överallt som stöttar en och sen vädret. Vädret undgår verkligen ingen idag, det är helt underbart!

Men benen började minnas att dem faktiskt avverkat lite mer än 42km strax efter lunch. Det enda rätta att göra en dag som denna var att inta ett skönt viloläge i solen på stranden och invänta att det blev dags för middag, en middag som ska fira att man klarat av ett marathon i det vackra Las Palmas.

Om du är sugen på att delta på nästa års upplaga av Las Palmas Marathon hör gärna av dig till Gran Canaria Experten för att boka din plats