Som jag skrev senast tänker jag denna veckan visa hur man kan få bra mat snabbt. Idag kan jag lova att det går just snabbt men samtidigt är det väldigt enkelt och gott. En personlig favorit både till lunch och middag men även frukost om där blir några rester, vilket det sällan blir tyvärr. För gott för att sparas.

Ingredienser:
Lax 250-500g
Avokado
Sockerärtor
Creme Fraische
Blomkål

Gör Såhär:

ta fram ett stort stekjärn alt. ett wokjärn och sätt det på spisen med en klick smör i under hyfsad värme. Ta nu laxen och dela den i ca 1cm skivor. Så fort du är klar kastar du i laxen i stekjärnet tillsammans med salt och peppar. Ta nu blomkålen och skär loss några bitar i ungefär i lite mindre delar, sen rakt ner i järnet. Avokadon tar vi nu och skalar och skär i 2cm tjocka skivor och ner i stekjärnet. Rör om lite på järnet då och då. När laxen och blomkålen nästan är klara kastar vi i sockerärtorna så dem med får lite värme och mjuknar.
När laxen är klar och blomkålen börjat mjukna lite tar vi av allt och kastar ner det i en bunke. Tillsätt nu de örter du vill ha. Detta funkar perfekt med dill, persilja, basilika etc. Ta rikligt med. Det ska smaka och det är väldigt sällan vi kryddar för mycket. Ta nu en rejäl klick creme fraische och kasta ner i bunken, rör runt så allt riktigt kletar in sig.
Smaka av och servera sen

Snabbt enkelt och förbaskat gott!