Har denna veckan tagit mig till mitt place of zen och tränar, laddar upp men självklart  också för att fira julen tillsammans med personer som jag älskar.

Har fått höra många gånger när jag kommer hem härifrån att jag är lugnare, mer balanserad igen, mer energifylld och laddad, vilket är helt sant. Jag var här första gången redan när jag var liten men visste inte om att det skulle bli min zenplats då och nu jag älskar att vara här. Det är en plats långt ifrån min vardag där ingen stad trycker sig in på, här omger naturen med sina skogar och öppna fälten en. Man möter ett och annat rådjur, älg, viltsvin eller ja den lite knasiga gårdshunden Oscar(tro mig, han har inte alla hemma!).

När jag är här går mitt huvud ner i varv och jag börjar helt plötsligt tänka på ett annat sätt nästan, ser på saker annorlunda, hittar ny energi, jag kan ta beslut om saker man annars går och grubbla över länge. Jag hade gärna velat förklara varför det är såhär för er men det kan jag tyvärr inte för jag vet inte själv det, det bara är. Men detta är något som jag vet att fler känner, fast för andra platser. Att hitta sin zenplats kanske inte är det enklaste men när man väl gjort det lovar jag att det är underbart. Att kunna ta sig till en plats eller drömma sig bort dit och veta att här, HÄR kan jag få mer energi, ladda om, rensa alla tankar.

Detta är en helt underbar känsla och en oerhörd styrka. Tänk dig på det tuffaste av tuffa pass eller när allt verkar gå emot dig på en tävling att bara kunna ta dig till denna plats hitta ny energi och kör fullt ut pånytt! Att ta dig tid, verkligen känna efter och veta vart du har denna plats är en enorm fördel för de an ge dig så mycket mer. Så nu i all julstress, ta 5min och tänk efter, vart blir du riktigt glad och laddad av energi?