Som tränare och även för aktiva så vill man gärna se resultat. Ibland kan det vara så enkla saker som att en smärta ska minska till att man ska klara av att springa en viss sträcka. När det är så stora saker så är det enkelt för både aktiva och tränare att säga att det blivit bättre. Men hur är det när man gör ett test och det bara är 1kg eller en sekund i skillnad?

Bild tagen från http://www.rgbstock.com/bigphoto/mSLuraS/business+analysis

Bild tagen från http://www.rgbstock.com/bigphoto/mSLuraS/business+analysis

Både tränar och aktiva vill alltid att det ska gå framåt i rätt riktning oavsett vad målet är. Men en sekund eller ett kilo mer är kanske inte alltid ett förbättrat resultat. Det är mer en fråga om dagsform, förberedelser och mental inställning.
Det är lätt att vilja se en sekund eller ett kilo som en förbättring men tyvärr är det nog mer en önskan än sanning. Dock är det inte att förkasta för det. För den där sekunden eller kilot kan vara just det som man behöver för att behålla eller hitta motivationen för det man gör.

Självklart handlar detta väldigt mycket om både testet och övningen i sig. Menar på hundra meter sprint så är en sekund väldigt mycket men på 3km är det ingenting. Så värdera alltid dina resultat och även om vi gärna vill se förbättrade resultat så gäller det vara ärlig mot sig själv och kunna se vad som är just ett förbättrat resultat eller bara ett tangerat resultat. Detta inte bara för att såga någons lycka men för att ge en tankeställare om att det kanske är dags att ändra något i träningen för att just få det där förbättrade resultatet