Idag äter vi mat som har behandlats och fått en massa tillsatser i sig. Mat som ser ut att vara naturlig, som marknadsförs som ren och fin och nyttig för dig. Vi äter denna mat i stora mängder. Även vi som gör vårt bästa för att undvika alla tillsatser och kemikalier lyckas sällen helt och hållet.

Bild tagen från http://www.secretsofthefed.com/comparing-vitamin-mineral-an

Bild tagen från http://www.secretsofthefed.com/comparing-vitamin-mineral-an

Men naturen i sig avslöjar detta till oss. Djuren i sig kan känna bara vid de första tuggorna att något är fel och välja att inte äta mer av det. Insekter och småkryp likväl. Om ni tittar på bilden till höger så ser ni ett exempel på just detta. Den ena majskolven är behandlad med GMO medan den andra inte är det.

Djur, insekter och småkryp väljer att inte äta det för det är något som inte är rätt. Och vi människor ska vara intelligenta?

Naturen är fortsatt vår lärare det är bara att konstatera. Vi behöver börja tänka till allt mer när det kommer till kemikalier och vad det kan få för effekter i vår kropp, på oss och speciellt kanske på vårt arv. För det är kanske inte vi utan nästa generation eller nästa igen som kommer att få leva med konsekvenserna av våra val idag.