Jag har många vänner och följare som skickar länkar till den ena mirakelkuren efter den andra. Likväl får jag mängder av erbjudanden om att börja sälja kosttillskott för personen i fråga tycker det ligger i linje med det jag förespråkar och står för. Till det sista säger jag alltid att man bör gå in och läsa på än en gång vad det är jag förespråkar och står för.

Däremot skickade en vän en länk till en ny mirakelkur under julen till mig. Ni hittar deras hemsida här. Denna gången har man hittat ett ämne som gör att man kan förbränna fett och öka upptaget av glukos mer effektivt. Ämnet man pratar om heter adiponectin.

Forskning har visat att adiponectin faktiskt kan öka fettförbränningen samt öka upptaget av glukos. Det jag ser som problemet, och som forskningen med visat, är att adiponectin är ett protein. När vi äter protein så händer alltid samma sak i vårt magtarmsystem. Dem bryts ner, vilket betyder att när du stoppar i dig detta pillret fullproppat med adiponectin så kommer det brytas ner och därmed vara verkningslöst.
Enda sättet att få en effekt är att injicera det direkt in i blodet. Något jag inte skulle rekommendera av två anledningar.

1. Man ska inte injicera saker själv i kroppen då man inte har kontroll.
2. Adiponectin påverkar glukosnivåerna, alltså vårt blodsocker. Tar man för mycket försvinner mycket glukos vilket gör att vi får ett lägre blodsocker där en av två saker oftast händer. Antingen blir vi trötta och/eller blir vi hungriga och äter mer.

Men enligt mirakelkurens hemsida framgår klart inget av det ovanstående.