Vi älskar helhetstänk och en stor del av helheten i fysträningen är styrketräning. Vi har sedan länge haft specialister på uthållighet nu har vi även en som är specialist på styrketräning via vår nya samarbetspartner. Han faktiskt varit med oss ett tag och visat för våra klienter hur viktigt det är med grundträningen men även hur man kan optimera och effektivisera sin styrketräning för att nå nya höjder. Vi kunde inte ha blivit starkare än vad vi just blev.

Hej!
Jag heter Olof Hanson och är tränare och elitidrottare boende i Falun

Mitt liv och resa fram till idag har alltid innefattat idrott på såväl leknivå som elitidrott. Jag har en idrottslig bakgrund inom fotboll, gymnastik, pingis, styrkelyft, friidrott mm. Idag är jag elitsatsande spjutkastare med siktet inställt på sverigetoppen och därmed också världstoppen. På min idrottsliga resa har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv och hur jag fungerar men även om andra idrottare, tränare och deras syn på idrotten. Som aktiv har jag tagit del av såväl framgångar i form av landslagsuppdrag och stora internationella tävlingar men även motgångar i form av skador och rehabilitering vilket gett mig perspektiv och ödmjukhet inför idrotten.

I min roll som idrottare har jag mer och mer värderat ledorden ”enkelheten är storheten” vilket jag ständigt bär med mig för att kunna fokusera på vad som är viktigt i min idrott. På samma sätt genomsyrar detta min roll som tränare då idrottens syfte alltid är i fokus för att smalna av träningen till dess absoluta essens. Inom idrotten finns inga genvägar men med en målinriktad och seriös handlingsplan med rätt fokus och syfte är det lättare att nå sina mål. Jag tror på att man skall utgå ifrån idrottaren och bygga upp arbetet därifrån för att erbjuda en holistisk lösning som är anpassad utifrån varje individs behov. Idag har jag ett ben hos de idrottsaktiva och ett i tränarrollen vilket gör att jag kan se tränarskapet från ett bredare perspektiv och därmed också kunna erbjuda ett bättre arbete som tränare.

Min roll här på Trainingseason är att stärka vårt fantastiska team inom styrkeutveckling, ökad kunskap inom slag/kastidrotter och löpteknik men även andra områden inom det idrottsliga fältet. På Trainingseason ser jag fram emot att utvecklas själv, driva idrotten framåt i vårt team och erbjuda våra klienter det absolut bästa förutsättningarna för att nå sina mål!