Så var det dags igen!
Denna gången kom nyheten som många som suttit med i debatterna vetat om kring Charlotte Erlanson-Albertsson. Medan hon suttit med i debatterna och diskuterat emot fett och LCHF så har hon samtidigt forskat och tagit fram ett piller som ska hjälpa dig med viktnedgång och minskat sötsug.

bild

Tyvärr får jag inte tag i artikeln längre på aftonbladet där jag läste om det först men i artikeln kan vi läsa om hur folk fått minskat sötsug och gått ner 6kg på 6månader. Bilden är tagen rakt på artikeln och du får gärna ladda ner den för att läsa för min del.

I mina ögon är det inga revolutionerande resultat. Än mindre blir det så när man sedan läser att testpersonerna samtidigt fått både hjälp med kost och motion. Är det verkligen då detta ”fantastiska” piller som fått folk att gå ner eller är det att man fick bättre kost och motionsvanor? Om du inte rör dig vanligtvis och sen börjar röra på dig, även om det bara var 30min, så är det 30min mycket mer än 0 min.

Här har vi ett typiskt exempel på hur en person kan sitta och diskutera emot en sak med andra syften i åtanke som man kan tjäna på. Men kan man alltid diskutera det faktum som jag så ofta säger när det gäller forskning. Vill den som betalar för forskningen verkligen alltid ha dem ärliga resultaten? Nu påstår jag inte att forskningen kring just detta pillret är falsk men vi har sett exempel på det tidigare i historien.

Varken pillret eller dess effekt imponerar på mig. Att betala pengar för ett piller som minskar ditt sötsug och får dig att tappa 1kg/månad, det är inga bra resultat. Speciellt när man sedan inte kan bevisa fullt ut att det är pillret effekt då man gett testpersonerna både bättre kost och motionsvanor.
Tack men nej tack.