Sista veckan på kom-igång månaden! Har varit riktigt kul och har fått många spännande mail från folk som börjat komma igång. Viktiga är att komma ihåg en sak jag skrev tidigare idag på facebook och twitter

”Den som inte tar sig till för sin hälsa måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom”

Denna veckan kommer jag ha fokus på mat, kosthållning och först ut är alla dessa quickfix-dieter/kurer/pulver/soppor ja you name it! Detta är en industri som idag är värld flera miljoner. Gå in på vilken livsmedelsbutik du vill så kommer du hitta någon form av bantningspiller, -pulver, -soppa. Dem har till och med börjat göra low carb pasta. Bara namnet säger hur fel det låter! Bästa jag hört är pillerna som blockerar upptaget av kolhydrater, en bättre lösning kan ju annars vara att bara dra ner på dem självmant istället för att knarka kemikalier?

Så den svåra frågan funkar det då med dessa quickfix? Vissa av dessa sakerna kommer få några att gå ner i vikt och för andra kommer inget viktmässigt att hända men kanske en orolig mage, försämrad energi eller andra ”roliga” symptom kan dyka upp. Många kan må dåligt under sin diet av dessa slag, går och är hungriga.

Håller det då? Tror säkert det finns dem som lyckats hålla vikten efter en sådan här diet men dem är utan tvekan en minoritet. Många brukar gå upp igen, ibland t.o.m. lite mer än vad dem åt innan. Utmaningen är ju att när man käkat dessa kemikalier och dieter så ska man byta tillbaka till vanlig mat igen och då kommer alla godsaker igen som fick en att gå upp i vikt från första början tillbaka. Vikten gick upp och quickfix blev nofix.

Kost handlar om smarta val inte snabba lösningar. Att välja riktiga naturliga råvaror, skippa lightprodukter och mirakelkurer av pulver och piller. Så gå nu ut i köket och kasta allt vad du har kvar av dina lightprodukter, mirakelpulver, slimfitpiller för bästa receptet på viktnedgång är träning och en sund kosthållning