10522891_10152244837846936_54320679_nDet är tur att jag alltid kollar min utrustning dagarna innan tävling. Inte för att jag hade ställa in tävlingen denna gången men dock är det aldrig roligt när man ser att man råkat sätta en nagel i våtdräkten så att det börjat brista lite. Tur för min del har jag en fantastiskt samarbetspartner som jag bara kunde ringa till och en dag senare hade jag limmet för att kunna laga den. Så först och främst, stort tack till Triathlondepån för deras fantastiska service!

Vansbrosimmet. Tyvärr fick vi inte simma full distans då tävlingsledningen ansåg att det var för kallt, vilket är även överensstämmer med simförbundets regler. Tråkigt men bara att acceptera. Så istället för 3 000m blev det 1 500m, vilket gick fort.
Fick en bra placering från starten i min startgrupp. Kom direkt bakom dem som tänkte crawla så vi drog iväg tidigt, vilket gjorde att jag under hela simningen inte fick ett endaste slag eller spark på mig. Lyckades även hitta strömmen perfekt fram till klarälven. Där gjorde jag misstaget att komma för långt ut för att undvika att bli trängd intill bryggan. Kan lugnt säga att det nästan tog helt stopp. Det var först här man också kände att det blev kallare. Fick ändå till flytläget bra som gjorde att jag snabbt tog mig närmare kanten och kunde hålla en bra linje hela vägen in i mål.

Dock har jag personligen svårt att säga att jag simmat Vansbrosimmet då det egentligen bara är halvsimmet jag gjort. Man kan snacka om att man kan multiplicera tider för att få ett bättre utslag men det händer mycket mer på 3 000m än på 1 500m. Lite som att springa 1mil och sedan multiplicera det med 4 för att säga att det är ens marathontid.
Det jag däremot ställer mig mest kritisk till är hur tävlingsledningen tänkte när man kortade ner distansen och då valde att korta ner sträckan i den varmare älven PLUS att man gjorde tävlingsbanan mindre i bredd men behöll samma mängd folk i både startgruppen och starttiderna.